Боширов та Петров стежили за Скрипалем у Чехії ще в 2014 році

 

Російські громадяни з паспортами на імена Олександра Петрова та Руслана Боширова були в Празі одночасно із Сергієм Скрипалем у жовтні 2014 року. Про це інформує “Чеське радіо”.

У статті цитують неназване джерело в чеських розвідувальних службах: “Схоже, що росіяни мали спецкоманду, яка стежила за Скрипалем задовго до замаху”.

За його даними, Боширов та Петров прибули до Чехії під прикриттям в жовтні 2014 року. Саме тоді до країни мав приїхати Скрипаль. Він планував зустрітися із чеськими офіцерами, яким допомагав у розкритті імовірних російськтх шпигунів.

Отже, чоловік з паспортом на ім’я Олександра Петрова із 13 по 16 жовтня проживав у готелі міста Острава на сході Чехії. Потім прибув до столиці. Другий підозрюваний в отруєнні Скрипаля, Руслан Боширов, приїхав у Прагу 11 жовтня.

Їхній візит зацікавив чеські спецслужби, а також Національний центр із боротьби з організованою злочинністю (NCOZ), адже стосувався певного розслідування, що проводилося по всій Європі.

Сам Сергій Скрипаль прибув до Чехії у другій половині жовтня 2014 року.

Як зазначає “Deutsche Welle”,  у службі безпеки та інформації Чеської Республіки (BIS) на запит журналістів заявили, що не коментують інформацію такого характеру. У посольстві Росії в Чехії сказали, що не займаються питаннями, які стосуються перетину чеських кордонів іноземними громадянами.

Як повідомляла “Новинарня“, підозрюваний в отруєнні колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля “Руслан Боширов” виявився полковником ГРУ Анатолієм Чепігою, він має звання “Героя Росії” – не виключено, за війну проти України на Донбасі. Другим звинуваченим “Олександром Петровим” виявився військовий лікар, полковник Головного розвідувального управління Росії Олександр Мішкін.

Як інформувала “Новинарня“, 5 вересня британські прокурори назвали імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння Скрипалів у Солсбері. Це – Олександр Петров та Руслан Боширов. Британські слідчі зазначили, що їхні справжні імена можуть бути іншими.

Британія отримала європейський ордер на арешт росіян.

Попри заперечення МЗС РФ, президент Володимир Путін невдовзі заявив, що Петров і Боширов знайдені.

Після цього вони дали інтерв’ю пропагандистському каналу RT, заявивши, нібито їздили у Солсбері лише як туристи.

Читайте також:
США, ФРН, Канада і Франція підтримали висновки Лондона щодо отруєння в Солсбері

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна