В Одесі розстріляли авто. Поранений – із труханівського псевдо-“Автомайдану”

 

У Київському районі Одеси стріляли в авто члена громадської організації “Автомайдан Одеса”, чоловік поранений.

Як повідомили в Головному управлінні Нацполіції в Одеській області, напад стався в суботу, 6 жовтня, близько 23:00 на вулиці Люстдорфська дорога.

Встановлено, що на світлофорі біля автозаправки Socar до автомобілю Dodge, в якому знаходився потерпілий, під’їхав автомобіль Volkswagen. З нього вийшли невідомі і почали впритул стріляти в машину активіста з помпової зброї, після чого зникли з місця події.

Одна особа поранена і доставлена до лікарні.

На місці працювала слідчо-оперативна група, кінологи з собаками. Прибув начальник ГУ НП Дмитро Головін.
У місті було введено оперативний план “Сирена”.

У відділі комунікацій регіонального главку Нацполіції також зазначили, що вночі правоохоронці встановили особи підозрюваних і зараз вживаються заходи щодо їх затримання.
Також встановлюються обставини події.

Стрілянина сталася на жвавій дорозі, поруч з місцем події розташовано багато житлових багатоповерхових будинків.

За даними місцевого видання “Думська“, поранили одного з активістів організації “Автомайдан Одеса”, лідером якої є Євген Резвушкін.

У самій організації цю інформацію підтвердили.

Разом з тим, на сайті ГО “Всеукраїнське об’єднання “Автомайдан” лідер так званого “Автомайдан Одеса” Резвушкін вказаний серед осіб, які не є членами організації.

Як писала раніше “Думська”, 13 березня 2017 року Євгена Резвушкіна виключили з одеського “Автомайдану”, який він очолював, і представили нового голову одеського осередку громадського руху – Віталія Устименка.

“Як зазначають “автомайданівці”, колишній керівник одеського осередку Євген Резвушкін потрапив у чорний список після того, як він, по суті, став “тітушкою” і брав участь в розгоні протестувальників під будівлею міськради”, – писало видання.

Лідер всеукраїнського “Автомайдану” Олексій Гриценко у неділю заявив у Facebook, що напад в Одесі не має жодного відношення до ВГО “Автомайдан”.

“Людина, в яку стріляли, не є членом нашої організації, і навпаки, група, до якої він має відношення, застосовувала силу проти активістів Автомайдану, відробляючи кошти Труханова. Згадайте ситуацію в суді по Труханову”, – написав Гриценко.

“За нашою інформацією, напад пов’язаний з тим, що хтось не поділив ринок гральних автоматів (лотерей)”, – додав він.

Як повідомляла “Новинарня“, у червні в Одесі побили й порізали лідера місцевого “Автомайдану” Віталія Устименка.

У вересні поліція затримала найманих нападників, які виявилися ветеранами АТО.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна