Суд в Одесі арештував двох підозрюваних у нападі на автомайданівця Устименка

 

Київський районний суд Одеси заарештував двох підозрюваних у нападі на голову одеської організації ВО «Автомайдан» Віталія Устименка, що стався 5 червня.

Як повідомили УНІАН у прес-службі суду, в райсуд надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу двом підозрюваним у вчиненні замаху на вбивство Устименка. Клопотання про обрання запобіжного заходу розглядала слідчий суддя Юлія Федулеєва.
26 вересня Київський райсуд обрав запобіжний захід одному з підозрюваних у замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, п.12 ч.2 ст.115 КК України) – тримання під вартою без можливості внесення застави.
Так, відправлено в СІЗО 27-річного жителя Кривого Рогу, затриманого в Дніпропетровській області.

Підозрюваний заперечує свою причетність до злочину. При цьому він заявив під час засідання, що воював на сході України у складі 54-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

Запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права на заставу другому підозрюваному обрали 27 вересня. Це 23-річний житель Житомирщини.

Віталій Устименко впізнав одного із заарештованих вчора чоловіків, підозрюваних у нападі.
“Я впевнений, що один з них скоїв на мене напад”, – сказав Устименко в коментарі УНІАН.

За версією слідства, 5 червня на вулиці Фонтанська дорога двоє підозрюваних і ще одна невстановлена слідством особа вчинили напад на громадського діяча. “Чоловіки завдали постраждалому кілька ударів колючо-ріжучими предметами. Активіст залишився живий, бо активно чинив опір. Не довівши до кінця свого наміру, підозрювані зникли з місця злочину. Постраждалого одразу госпіталізували”, – зазначили в прес-службі суду.

Як інформувала “Новинарня“, 5 червня в Одесі двоє невідомих напали з ножем на Віталія Устименка – голову місцевої ГО “Автомайдан”, телеведучого, – коли він ішов з офісу “Громадського телебачення”, та завдали йому поранення.
До нього підбігли двоє чоловіків спортивної статури і почали бити по голові. Устименко впав на асфальт, після чого його поранили (імовірно, ножем) в верхню частину стегна.
За даним фактом порушено провадження за ст.15 і ч.2 ст.115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України.
Устименко часто висловлюється проти забудови узбережжя, історичного центру Одеси і бере участь у відповідних акціях протесту.
У лютому цього року Устименко зазнав нападу в приміщенні Солом’янського райсуду Києва, де обирали запобіжний захід меру Одеси Геннадію Труханову, який підозрюється в заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем.
25 вересня прокурор Одеської області Олег Жученко заявив, що правоохоронці затримали підозрюваних у нападі на Устименка. За його словами, затримано двох зловмисників: одного – в Донецькій області, іншого – в Дніпропетровському регіоні.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна