СБУ викрила українську фірму, яка постачала щебінь для Керченського мосту РФ

 

Співробітники Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ спільно з Головним слідчим управлінням СБ України викрили факти протиправного постачання до Росії матеріалів, які використовувались для будівництва так званого “Керченського мосту”.

Оперативники спецслужби задокументували, що менеджмент одного з українських підприємств, яке здійснює видобування щебеню, налагодив його поставки до країни-агресора, повідомив прес-центр СБУ 4 жовтня.

“Ділки без необхідної дозвільної документації видобували у кар’єрах, власником яких є громадянин РФ, корисну копалину та реалізовували її, зокрема через посередників російській компанії, яка є дочірньою структурою «ОАО «Мостожелезобетонконструкция»”, – звітує СБУ, помилково називаючи щебінь “корисною копалиною”.
Співробітники СБ України встановили, що це товариство під час закупівлі продукції українських постачальників виконувало роботи із будівництва так званого “Кримського мосту”.

Загалом до Росії було здійснено 25 поставок щебеню загальною масою 28 тисяч тонн.

Через співпрацю української комерційної структури із російськими підприємствами, що провадять господарську діяльність на тимчасово анексованій території АР Крим, слідство вбачає у діях бізнесменів ознаки підтримки окупаційної адміністрації РФ на півострові.

Зазначається, що у межах розпочатого кримінального провадження за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України правоохоронці провели санкціоновані слідчі дії в приміщеннях адміністрації кар’єрів та за місцем фактичного проживання директора підприємства.
Співробітники СБУ виявили та вилучили договори, контракти, вантажно-митні декларації, які підтверджують фінансово-господарські операції з російськими структурами, що діють у тимчасово анексованому Криму.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх залучених осіб у протиправному механізмі та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Як відомо, стаття 110-2 ККУ визначає фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України.

Як повідомляла “Новинарня“, Президент Росії Володимир Путін 15 травня взяв участь у відкритті незаконно спорудженого мосту, що зв’язує Краснодарський край Росії з окупованим Кримом.

Читайте також:
Керченський міст нам ще знадобиться: Порошенко у промові “потролив” Росію

У Росії порушили кримінальну справи проти американського журналіста
за колонку про Керченський міст

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна