Керченський міст нам ще знадобиться: Порошенко у промові “потролив” Росію

 

Президент України Петро Порошенко 18 травня виступив на Софійській площі в Києві на у зв’язку з Днем боротьби за права кримськотатарського народу та Днем пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Про це повідомляє прес-служба голови держави.

У промові Порошенко зокрема торкнувся теми нещодавно відкритого Керченського мосту.

“Впевнений, агресор понесе відповідальність і за незаконне будівництво Керченського моста і за інші злочини. Росіянам цей міст згодиться як дорога для відступу”, – заявив він.

Президент додав, що після повернення Криму Україна використає міст для зв’язків з Кубанню, зауважвши, що там живе велика кількість українців.

“І з іншою Росією – не агресором”, – зазначив Порошенко.

Також президент розповів про підготовку змін розділу Х Конституції України.

“Вони мають закріпити невід’ємне право кримськотатарського народу як корінного народу України на самовизначення у складі незалежної Української держави. Саме таке право група пропонує визнати джерелом особливого статусу Кримської автономії як невіддільної складової частини єдиної України”, – пояснив він.

Читайте також:
В Україні та окупованому Криму проходять меморіальні заходи до роковин депортації кримських татар
У Росії порушили кримінальну справи проти американського журналіста за колонку про Керченський міст

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна