У Росії порушили кримінальну справи проти американського журналіста за колонку про Керченський міст

 

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти американсько-британського журналіста Тома Рогана. Причиною стала стаття Рогана під назвою “Ukraine should blow up Putin’s Crimea bridge” (“Україна має підірвати Кримський міст Путіна”). Він оприлюднив її на власному сайті. Крім того, матеріал був розміщений на сайті щотижневого журналу “Washington Examiner”. Автор закликає Україну здійснити підрив Кримського моста шляхом нанесення бомбових ударів, повідомляють у прес-службі російського відомства.

“Як вважає слідство, в зазначеній статті Тома Рогана, розміщеної у відкритому доступі в мережі Інтернет, вбачаються ознаки публічних закликів до здійснення терористичної діяльності на території Російської Федерації, що має на меті дестабілізацію діяльності органів влади Російської Федерації і впливу на прийняття ними рішень, тобто вчинення злочину , передбаченого ст. 205 КК РФ”, – додають у Слідчому комітеті.

Наразі слідство комплексну психолого-лінгвістичну експертизу.

“Одночасно проводиться дослідча перевірка щодо редактора щотижневого інтернет-журналу “Washington Examiner” за фактом публікації згаданої статті Тома Рогана”, – зазначають в СКРФ.

Як повідомляла “Новинарня“, Президент Росії Володимир Путін 15 травня взяв участь у відкритті мосту, що зв’язує Краснодарський край Росії з окупованим Кримом.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна