У США українська делегація на чолі з Порошенком відвідала могилу сенатора Маккейна. ФОТО

 

На завершення робочого візиту до США в четвер, 27 вересня, президент Петро Порошенко разом із дружиною Мариною вшанували пам’ять великого друга України, визначного американського політика та військового Джона Маккейна.

Українська делегація відвідала місце поховання сенатора в місті Аннаполіс, штат Меріленд, та поклала вінок і квіти до його могили.
Сенатор Джон Маккейн похований на цвинтарі на території Військово-морської академії США.

“…Академія заснована в 1845 році морським міністром Джорджем Банкрофтом. У величному мармуровому склепі тут похований найвідоміший американський адмірал Джон Пол Джонс, який не програв жодної битви.
Саме цей престижний військовий вуз закінчив Джон Маккейн… Сенатор Маккейн заповів поховати його на цвинтарі Академії, де покояться адмірали, військові, герої Америки”, – розповіла у “Фейсбуці” учасниця делегації, перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.
Вона відзначила, що це був дуже офіційний момент візиту до США.

Під час вшанування за американською військовою традицією зіграли сурми, повідомляє прес-служба президента.

Фото прес-служби президента та з ФБ Ірини Геращенко:

могила Джона Маккейна Петро і Марина Порошенко - академія ВМС США могила Джона Маккейна - Петро Порошенко могила Джона Маккейна - Петро Порошенко та Ігор Воронченко могила Джона Маккейна - вінок від Петра Порошенка могила Джона Маккейна - Павло Клімкін і Валерій Чалий могила Джона Маккейна - сурмачі
<
>

Командувач ВМС ЗС України адмірал Ігор Воронченко залишив на могилі сенатора пам’ятну відзнаку ВМСУ на знак великої поваги українських військових моряків та морських піхотинців до видатного американського політичного діяча, великого друга України.

“Звук сурми, жалобна мелодія. Всі курсанти зупиняються, вшановуючи пам’ять великого випускника Академії, сенатора Маккейна. Це вражає.
Тут гостро відчуваєш, наскільки для виховання справжнього офіцера важливі традиція, відповідальність, дисципліна, взаємоповага, честь. Дуже хочеться, щоб ці принципи панували у всіх наших військових закладах”, – написала Ірина Геращенко.

Сенатор від Аризони, голова комітету Сенату зі збройних сил, екс-кандидат у президенти від Республіканської партії США Джон Маккейн помер 25 серпня 2018 року. Він був одним із тих американських політиків, хто найбільше лобіював військову допомогу Україні, ба Майдані, в зоні АТО.
Петро Порошенко літав до США на його похорон. Він запропонував перейменувати на честь Джона Маккейна вулицю Івана Кудрі в Києві.

Раніше 27 вересня президент Порошенко взяв участь у церемонії передачі Україні двох патрульних катерів класу “Айленд” від Берегової охорони США.

Читайте також:
Життя і смерть американського героя. Біографія Джона Маккейна в фотографіях

Трамп під тиском змушений вшанувати Маккейна. Хоча той зачепив президента в передсмертному посланні

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна