Порошенко прибув до США рейсовим літаком на прощання з Маккейном. І переговорив із конгресменами

 

31 серпня – 1 вересня президент Петро Порошенко перебуває у США з приватним візитом для участі в прощанні з покійним сенатором Джоном Маккейном.

У прес-службі АП зазначили, що візит носить приватний характер і Порошенко полетів до Вашингтона рейсовим літаком.

“Від імені народу України та від себе особисто маю намір віддати останню шану видатній особистості, великому другу України… В пам’яті українців сенатор Маккейн назавжди залишиться близьким другом, який пліч-о-пліч став на захист демократії на київському Майдані, і відданим побратимом, який розділив новорічну вечерю з українськими воїнами на лінії бойових зіткнень. Його віру в український народ не можливо переоцінити, як і внесок у стримування російського агресора”, – заявив президент України на початку поїздки.

У ході візиту Петро Порошенко у Вашингтоні провів зустріч із делегацією Конгресу США.

Як інформує прес-центр Банкової, Порошенко висловив вдячність за важливу роль Конгресу США у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, включаючи послідовну підтримку надання Україні летальної оборонної зброї та посилення санкційного тиску на Росію.

“Було скоординовано подальші кроки щодо посилення міжнародних зусиль для деокупації українського Криму та Донбасу. Глава держави привернув увагу до протиправної діяльності РФ в акваторії Азовського моря та Керченської протоки.
Відбувся обмін думками щодо загроз для енергетичної безпеки Європи через реалізацію проекту «Північний потік-2».
Було обговорено прогрес України у реалізації програм реформ та розвиток співпраці з МВФ.
Президент України також висловив сподівання на підтримку конгресменами зусиль України, що спрямовані на офіційне визнання США Голодомору геноцидом українського народу”, – сказано в повідомленні.

Друга частина прощання з Джоном Маккейном відбулося 31 серпня у вашингтонському Капітолії, куди тіло сенатора перевезли з його рідної Аризони. Після приватної церемонії пройшла наступна – відкрита, і 15 тисяч людей прийшли вшанувати пам’ять визначного воїна й політика.
У суботу, 1 вересня, у кафедральному соборі Вашингтона відбудеться наступна урочиста церемонія прощання, на якій буде присутній і Петро Порошенко.

Поховають сенатора в неділю, в родинному колі, на військовому кладовищі Арлінгтона поруч із старим військовим товаришем адміралом Чаком Ларсоном, що помер чотири роки тому – і незадовго до смерті забронював одразу чотири місця на кладовищі, для себе з дружиною і для пари Маккейнів.

Читайте також:
Життя і смерть американського героя.
Біографія Джона Маккейна в фотографіях

Трамп під тиском змушений вшанувати Маккейна.
Хоча той зачепив президента в передсмертному посланні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна