НАТО не потребує дозволу Росії на прийом України, – Столтенберг

 

Північноатлантичному альянсу не потрібен дозвіл Москви для вступу України до НАТО.
Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг в інтерв’ю агентству АР перед зустріччю з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у Нью-Йорку.

“Тільки Україна може визначити власний шлях, хоче вона вступити в НАТО чи ні. У підсумку 29 союзників та Україна вирішуватимуть, чи відповідає Україна стандартам, необхідним для вступу в НАТО”, – наголосив Столтенберг.

Генеральний секретар висловив стурбованість у зв’язку з військовим втручанням Росії в Україні та Грузії, підтримкою Москвою режиму Асада в Сирії і нарощуванням військово-морських сил Росії у Східному Середземномор’ї.

Водночас Столтенберг закликав зберігати діалог між НАТО і Росією, щоб допомогти розрядити напруженість, поки конфлікт в Україні залишається невирішеним.

“Коли у нас виникають серйозні розбіжності, коли ми бачимо посилення напруженості, коли ми бачимо все більшу військову присутність поблизу наших кордонів – насправді ще важливіше мати діалог”, – сказав він.

Читайте також:
Вступ України і Грузії до НАТО буде нарізно, ПДЧ не потрібно, – помічник генсека

Столтенберг підтримав прагнення України стати членом НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна