Вступ України і Грузії до НАТО буде нарізно, ПДЧ не потрібно, – помічник генсека

 

У НАТО не розглядають ідею синхронізації вступу України і Грузії до Альянсу через різну ситуацію у двох країнах.
Про це заявив помічник генсека НАТО з питань політики та безпеки Алехандро Альваргонсалес в інтерв’ю “Європейській правді”.

“Це не входить у наші плани. Ми будемо ухвалювати рішення, виходячи з реформ і ситуації, а вона надто різна, я на цьому наполягаю. Ідеї синхронізації України та Грузії [на шляху до НАТО] у нас просто немає”, – сказав Альваргонсалес.

Водночас він зазначив, що План дій щодо членства в НАТО нині не має фундаментального значення, головне – це проведення реформ, викладених у Річній національній програмі.

“Наша оцінка того, як Україна рухається цією дорогою – позитивна. Це стосується і військової складової, забезпечення сумісності тощо, і демократичних реформ. Зроблено чимало. Але попереду ще більше роботи”, – сказав помічник генерального секретаря НАТО.

Альваргонсалес нагадав, що на останньому саміті НАТО країни-члени підтвердили рішення Бухарестського саміту 2008 року щодо України, що одного дня вона приєднається до Альянсу.

“Що ж стосується Плану дій щодо членства в НАТО, тобто ПДЧ, то нині немає фундаментального значення, чи буде на вашому шляху до членства саме ПДЧ, чи якась інша абревіатура”, – додав Альваргонсалес.

Читайте також:
Вступ до НАТО підтримують 42% українців. Альянс здивований скептиками

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна