Судна ВМСУ “Донбас” і “Корець” прибули до Маріуполя

 

Увечері 24 вересня, до 20:00, пошуково-рятувальне судно “Донбас” і морський буксир “Корець” Військово-морських сил України прибули до Маріуполя.

Про це повідомив “Український мілітарний портал”.

Із ними прийшли два малі броньовані артилерійські катери P177 “Кременчук” і P178 “Лубни”.

Як повідомляє “Думська” з посиланням на командування ВМСУ, найближчим часом “Донбас” і “Корець” перейдуть у порт Бердянськ, де створюється база ВМС.

Імовірно, це був останній морський похід судна А500, адже донедавна його збиралися списати. Натомість на Азові воно стане штабом нової бази та місцем проживання моряків.

Читайте також:
Героїчна команда, сліди пожежі. Що відомо про кораблі “Донбас” і “Корець”,
які будуть основою бази ВМСУ на Азові

Як повідомляла “Новинарня“, 20 вересня корабель управління A500 “Донбас” та морський буксир A830 “Корець” вирушили з походом з Одеси (Західної військово-морської бази ВМС України) до Бердянська. Там, згідно з планом керівництва держави та ЗСУ, вони стануть основою новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азовському морі.
З порту Бердянськ їм назустріч вийшли малі броньовані артилерійські катери P177 “Кременчук” та P178 “Лубни”.
Після 15:00 у неділю, 23 вересня, українські кораблі пройшли Керченську протоку і вийшли в Азовське море.

Судна не просили дозволу у Росії, а реалізували своє право на вільне плавання Керченською протокою та Азовським морем згідно з Конвенцією ООН і міжнародними угодами.

6 вересня Рада нацбезпеки прийняла рішення посилити військову присутність на Азові.

У Кабміні повідомили, що до кінця року на Азовському морі буде створена військово-морська база ВМС ЗС України для відсічі агресивним діям Російської Федерації.

На посилення військової присутності України в Азовському морі 11 вересня на службу в Бердянську заступили два нові малі броньовані артилерійські катери (МБАК) ВМС ЗСУ – “Лубни” і “Кременчук”.

Такі кроки військове керівництво України здійснює на тлі регулярних затримок та блокування росіянами на Азові торгових суден, що ходять в українські порти Бердянськ і Маріуполь.
Президент Петро Порошенко і секретар РНБО Олександр Турчинов попереджали також про ймовірний наступ ЗС Росії на Маріуполь.

Читайте також:
База ВМСУ в Бердянську дасть місту безпеку, інфраструктуру й робочі міста,
– командувач. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна