Порошенко: Дії росіян на Азові можуть свідчити про підготовку атаки на Маріуполь

 

Президент Петро Порошенко не виключає, що нинішня поведінка російських силовиків щодо огляду та блокування входження кораблів в українські порти на Азовському морі може свідчити про наміри РФ здійснити військові атаки на Маріуполь.
Про це Порошенко заявив у понеділок, 16 липня, виступаючи перед учасниками багатонаціональних міжнародних навчань “Сі бриз-2018” в Одесі.

За словами глави держави, зараз країна-агресор значно посилила своє морське угрупування в Азовському морі й почала здійснювати незаконні зупинки та огляди як українських, так й іноземних кораблів, що прямують в українські порти.

“Ми бачимо, що це робиться для того, щоби заблокувати порти України на Азовському морі, здійснити ескалацію напруги, не виключено, робити військову операцію атаки на Маріуполь, де здійснюється експорт продукції чорної металругії України, атаки на інші порти”, – заявив Порошенко.

У зв’язку з цим глава держави наголосив на “виключній важливості боєздатності Військово-Морських сил України і сумісності з нашими партнерами, союзниками з країн-членів НАТО”.

Петро Порошенко нагадав про свою нещодавню участь в роботі брюссельського саміту НАТО. “Впевнений в тому, що підсумкові документи саміту нам допомагають ще більше розвинути взаємодію з нашими партнерами, реформувати Збройні сили України, реформувати Військово-Морські сили України, змінити їх для побудови на базі стандартів НАТО”, – підкреслив він.

Глава держави подякував всім партнерам України “за тверду, чітку і постійну підтримку України у стримуванні російської агресії”.

“Це не лише захист української території. Ми знаходимось на східному фланзі НАТО. Ми спільно захищаємо Європу, – підкреслив Петро Порошенко та додав: – Ми відкриті щодо обміну інформацією, знаннями, практикою, бо Україна практично єдина країна, яка зупинила навалу російської країни-агресора”.

Президент також вручив сертифікат на водолазну техніку та спорядження.

Як повідомляла “Новинарня“, у навчаннях “Сі бриз-2018”, що тривають із 9 липня”, беруть участь військові 19 країн, зокрема флагман 6-го флоту ВМФ Сполучених Штатів USS Mount Whitney, ескадрений есмінець США USS Porter, турецький фрегат TCG Yavuz, болгарський корвет BGS “Бодрі”, турецький підводний човен TCG Yildiray, понад два десятки кораблів і катерів ВМС ЗС України і ДПСУ, а також 25 літаків і гелікоптерів.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна