РНБО: Україна посилить військову присутність на Азові й матиме Морську доктрину

 

Рада нацбезпеки і оборони України на засіданні в четвер, 6 вересня, затвердила комплекс заходів, спрямованих на захист національних інтересів у південних регіонах, акваторіях Азовського і Чорного морів.
Про це повідомила прес-служба РНБО.

“Ідеться про посилення військово-морської присутності в Азовському морі, створення там корабельно-катерного угруповання ВМС ЗСУ, розбудову відповідної інфраструктури, забезпечення підрозділів берегової оборони новітньою високоточною ракетною зброєю тощо”, – зазначили в Радбезі.

Крім того, Кабінету Міністрів доручено невідкладно ухвалити Морську доктрину України та вдосконалити нормативно-правову базу захисту національних інтересів в акваторії Азовського й Чорного морів.

“Просив би уряд, щоб ми доклали зусиль для прискорення Морської доктрини, де ми у тому числі врахуємо врахуємо поточну ситуацію в Азовському морі”, – сказав на засіданні РНБО її голова, президент Петро Порошенко.

Президент зауважив, що МЗС разом із Мін’юстом мають внести пропозиції щодо юридичного захисту національних інтересів, компенсації збитків, яких зазнає держава через блокування Росією Азовського моря.

Уряд також має відпрацювати спільну позицію з міжнародними партнерами щодо протидії техногенній катастрофі на окупованій території північного Криму і забезпечити заходи протидії її поширенню на південну частину материкової України.

Рада нацбезпеки на засіданні 6 вересня підтримала пропозицію Президента Петра Порошенка щодо непродовження чинності Договору про дружбу, партнерство і співробітництво з РФ на наступні 10 років.

Читайте також:
“Кислотне” лихо в Криму і на Херсонщині: Порошенко знає правду
закриваються два КПВВ

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна