Росіяни змінили тактику щодо затримання торгових суден на Азові

 

Російські прикордонники змінили тактику в Азовському морі щодо торгових суден, які йдуть в українські порти та з них: в останні дні вони не затримують кораблі в морі, натомість різко збільшили тривалість блокування кораблів на вході в Керченську протоку.
Як передає “Новинарня“, про це 20 липня повідомив керівник моніторингового проекту “Майдан закордонних справ”, головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко.

“Починаючи з 14.07.18 по 19.07.18 (станом на 20:00) берегова охорона ФСБ РФ не затримала жодного судна безпосередньо в морі. Однак, в цей же період часу різко збільшилась тривалість штучної затримки суден на якірній стоянці в Азовському морі перед входом в Керченську протоку”, – написав Клименко у “Фейсбуці”.

“Зауважимо, що всі ці судна – з вантажем. В попередні тижні середня тривалість штучної затримки складала 21-23 години, а з 14.07 по 17.07.18 вона склала 59 годин”, – додав він.

Клименко зауважив, що при цьому ліванський суховантаж FK HATICE (рейс -із Бердянська і Самсун, Туреччина) чекав дозволу на прохід аж 85 годин – з 01:30 15.07.18 – до 14:30 18.06.18.

Турецьке судно GEMINI MAESTRO (з Маріуполя до порту Ортона, Італія) чекало дозволу 75 годин – з 10:00 16.07.18 – до 13:00 19.07.18. До того ж, це судно чекало дозволу на прохід до Азовського моря декількома днями раніше ще 16 годин.

Експерт поінформував, що в ніч із 19-го на 20 липня біля Бердянської коси берегова охорона ФСБ затримала чотири судна з/до Маріуполя, в тому числі три – одночасно: Sabrina і Limba (Україна), Elif S (Ліван), Saadet C (Туреччина).

Як повідомляла “Новинарня“, після загострення ситуації на Азовському морі президент Петро Порошенко припустив, що Росія готує атаку на Маріуполь.

Читайте також:
Росіяни на Азові затримали 148 суден з портів України. МІ готує план дій

“Новий рекорд”. Росіяни затримали на Азові за добу сім торгових суден

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна