Азов: росіяни блокують українські судна, штурмовики ЗСУ баражують над пляжами. ВІДЕО

 

На тлі блокування російським флотом українських суден в Азовському морі бойова авіація Повітряних сил ЗС України почала виконувати демонстраційні польоти на ділянці між окупованим Кримом та узбережжям Запорізької області.

Як передає “Новинарня“, про це розповів громадський діяч, армійський волонтер Роман Сініцин, який розмістив у соцмережі відповідне відео.

На відео показано, як бойовий літак ЗСУ на критично малій висоті баражує вздовж лінії пляжу.

“Азовське море. Кирилівка. Ніби вчора (1 червня – “Н”). Штурмовик Су-25 ВПС України на гранично малій висоті робить екшн”, – прокоментував блогер.

“Наші [Збройні сили] таки почали робити якісь тєлоджвіженія в зв’язку з повною блокадою акваторії Азовського моря мокшами?
Нагадаю вже пару тижнів десятки суден, що йдуть, приміром, з Бердянська, Генічеська в Маріуполь чи навпаки – затримуються/блокуються катерами ФСБ [Росії]”, – прокоментував Сініцин.

Кирилівка – селище міського типу Якимівського району Запорізької області, розташоване на узбережжі Азовського моря, на захід від коси Арабатська Стрілка (Крим).

Як відомо, Прикордонні війська ФСБ РФ почали затримувати українські судна й навіть катери з рибалками на Азові після відкриття Кримського мосту й арешту силовиками України сейнера “Норд” із Керчі під прапором Росії. Зокрема, росіяни оголосили в розшук українських прикордонників, які затримали “Норд”.

Читайте також:
Після відкриття Кримського мосту росіяни на Азові
незаконно зупиняють українські судна

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна