Після відкриття Кримського мосту росіяни на Азові незаконно зупиняють українські судна

 

Відкриття Росією Кримського мосту з Краснодарського краю в окуповкний Крим дуже негативно позначається на торговельному судноплавстві в Азовському морі.

Про це в інтерв’ю “Обозревателю” розповів постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін.

За його словами, “росіяни думають, що хтось хоче знищити цей міст, (…) а там щодня проходять десятки суден”.

“Тому росіяни вживають заходів. Ви знаєте, що зараз вони перевіряють судна, які йдуть з українських портів. З порушенням усіх норм морського права. Причому в останні дні перевірки роблять на відстані 8-10 кілометрів від узбережжя материкової України”, – зазначив Бабін.

Представник президента України в АР Крим заявив, що такими перевірками окупанти вбивають двох зайців: “З одного боку, проводять “антитерористичну роботу”, а з іншого – намагаються знищити торговельне судноплавство на Маріуполь і Бердянськ, надати відповідні фрахти власним портам Азова і чинити економічний тиск на материкову Україну, фактично знищуючи наш експорт і впливаючи на наш бюджет”.

Як повідомляла “Новинарня“, церемонія відкриття новозбудованого мосту через Керченську протоку за участі президента РФ Путіна відбулася 15 травня.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна