Росіяни на Азові затримали 148 суден з портів України. МІ готує план дій

 

Із кожним днем зростає кількість суден, що йдуть до українських портів і затримуються для огляду ФСБ Росії в Азовському морі. Станом на 16 липня таких кораблів було 148 одиниць.

Про це заявив на нараді в Мінінфраструктури заступник міністра Юрій Лавренюк.

У нараді взяли участь представники Міністерства закордонних справ, Державної прикордонної служби, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки, представництва Президента України в АР Крим, Державної служби з безпеки на транспорті, Адміністрації морських портів України (АМПУ), Морської пошуково-рятувальної служби, Фонду “Майдан закордонних справ” та ін., інформує прес-служба МІ.

“Кожен день АМПУ фіксує затримання спецслужбами Російської Федерації суден для огляду, які прямують з/до портів Маріуполь та Бердянськ. Всі дані передаються Міністерством інфраструктури до МЗС. Ми отримуємо численні скарги від капітанів суден, агентів, які працюють в Бердянському та Маріупольському портах, адміністрацій портів та народних депутатів стосовно безпідставного збільшення кількості затримок суден. Так далі не може продовжуватись. Необхідно в найкоротший термін сформувати єдину позицію стосовно подальших дій України у відповідь на незаконні дії Російської Федерації”, – наголосив Юрій Лавренюк.

Зазначається, що за результатами наради учасники напрацювали план дій та прийняли низку спільних рішень.

Як інформувала “Новинарня“, Мінінфраструктури пропонує дзеркальні санкції через сваволю росіян на Азові.

Читайте також:
Порошенко: Дії росіян на Азові можуть свідчити про підготовку
атаки на Маріуполь

“Новий рекорд”. Росіяни затримали на Азові за добу сім торгових суден

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна