Курортний сезон на Донеччині: ОДА похвалилася обсягами туристичного збору

 

Протягом курортного сезону у 2018 році відпочивальники в Донецькій області сплатили 687,4 тис. грн. туристичного збору.
Як передає “Новинарня“, про це повідомили в прес-службі ДонОДА з посиланням на дані фіскальних органів.

Найбільш привабливими для мешканців та гостей регіону були курортні зони Азовського узбережжя, а саме – міста Маріуполя та Мангушського району. Протягом восьми місяців 2018 року любителі пляжного відпочинку сплатили тут майже 333 тисячі гривень.

Натомість прихильники відпочинку у лісі залишили місцевим бюджетам міст Слов’янськ, Лиман та Слов’янського району більше 179 тисяч гривень туристичного збору, зазначили в обласній адміністрації.

В ОДА нагадали, що туристичний збір – це місцевий податок, кошти якого поповнюють місцеву скарбницю. Його ставка встановлюється у розмірі від 0,5 до 1% до вартості усього періоду проживання відпочивальника.
Справляння такого збору можуть здійснювати адміністрації готелів, кемпінгів, гуртожитків для приїжджих та інших закладів готельного типу, санаторно-курортні заклади; юридичні особи або уповноважені місцевими радами фізичні особи-підприємці.

Читайте також:
У Маріуполі стартувала туристична поліція
– на конях, велосипедах і мотоциклах. ФОТО

Біля моря та фронту: як у Маріуполі ГогольFest провели. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна