У Маріуполі стартувала туристична поліція – на конях, велосипедах і мотоциклах. ФОТО

 

Маріуполь став другим містом в Україні (після Одеси), де з’явилася туристична поліція. Її запуск відбувся 3 серпня перед початком музичного фестивалю MRPL City 2018, повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу ГУ Нацполіції Донецької області.

Завдання поліцейських – протидія злочинності та охорона громадського порядку у курортних районах на узбережжі Азовського моря.

У складі туристичної поліції Маріуполя – близько 20 поліцейських, які додатково пройшли навчання, чотири коня, шість велосипедів, чотири мотоцикли.

Близько 15 додаткових патрулів працюють у курортних зонах Маріуполя та Мангушського району.

“Це пришвидшить реагування на ділянках, де не проїде автомобіль, дозволить забезпечити поліцейську присутність та підвищити рівень безпеки громадян у місцях відпочинку”, – зазначили в поліції.

“Туристична поліція спрямована на те, щоб громадяни, які приїжджають відпочивати, відчували себе захищеними. Ми проаналізували, що кількість туристів зростає, тому з метою забезпечення спокою громадян та профілактики порушень громадського порядку було збільшено щільність патрульних нарядів, а також розгорнуто роботу трьох поліцейських станцій, щоб безперервно нести службу в курортних зонах”, – пояснив голова ГУ НП Микола Семенишин.

Керівник обласної поліції підкреслив, що з початку туристичного сезону проти відпочивальників було скоєно лише два злочини, пов’язані з викраденням майна, та вони були розкриті протягом кількох годин.

Фото:

туристична поліція Маріуполя - велосипеди туристична поліція Маріуполя - коні туристична поліція Маріуполя - мотоцикли
<
>

“Найбільш ефективною формою патрулювання на пересіченій місцевості є кінна поліція. Вершники можуть перескочити перешкоду, спуститися по сходах тощо, а ще – подарувати людям заряд позитивних емоцій.
Кінний патруль було створено за сприяння міської влади та кінноспортивного клубу, працівники якого доглядають за гривастими “правоохоронцями”, – ідеться в повдіомленні.

Туристична поліція буде нести службу до завершення курортного сезону.

Читайте також:
Вітрина для сепарів. Донецький бізнесмен був бійцем ДУК,
а тепер очолює патрульну поліцію Маріуполя

Морська поліція Маріуполя починає роботу – вже є катер

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна