Детективів НАБУ затримали за встановлення “жучка” в кабінеті Холодницького, – ЗМІ

 

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник не прийшов на засідання Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції, оскільки дізнався про затримання детективів Бюро за встановлення прослуховуючих пристроїв у кабінеті керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

“Ситник розвернув автомобіль, оскільки дізнався, що його детективів затримала поліція за встановлення нового “жучка” в кабінеті Холодницького”, – повідомило агентству “Інтерфакс-Україна” джерело.

Раніше цього дня директор НАБУ Артем Сритник не прийшов на засідання комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції, на якому планувався звіт про роботу НАБУ.

В. о. голови комітету Юрій Савчук (фракція “Народний фронт”) зачитав лист керівника НАБУ, адресований комітету, в якому Ситник повідомляє, що не може прийти на засідання “у зв’язку з необхідністю перебувати на робочому місці для виконання невідкладних заходів”.

У НАБУ агентству “Інтерфакс-Україна” підтвердили, що Ситник не прийде на засідання антикорупційного комітету, незважаючи на те, що раніше це планувалося.

Як інформувала “Новинарня“, детективи НАБУ встановлювали підслуховуючі пристрої в акваріумі в кабінеті Холодницького навесні 2018 року й записали розмови, що свідчать про “злив” даних розслідувань підозрюваних. Однак голова САП відбувся лише доганою від комісії прокурорів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.