СБУ заборонила в’їзд в Україну раднику лідера британської опозиції, що працює на РФ

 

Україна заборонила в’їзд на територію країни британському комуністу Ендрю Мюррею, який є радником лідера опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбіна, що є лідером опозиції в парламенті Сполученого Королівства.
Про це пише британське видання Daily Mail, посилаючись на відповідь Служби безпеки України на запит “Апострофа”.

Як стало відомо, у червні 2018 року Мюррей був внесений у список персон нон-грата. Йому заборонено в’їзд в Україну протягом трьох років.

У коментарі щодо Мюррея в СБУ заявили, що він був оголошений персоною нон-грата, оскільки “вважається частиною глобальної пропагандистської мережі Путіна, продаючи російську брехню, особливо щодо Криму і війни на сході України”.

“Це не крок, який ми приймаємо легковажно, а це означає, що він вважається потенційною загрозою нашій національній безпеці”, – зазначили в СБУ.

Daily Mail відзначає, що радник Корбіна, який 40 років був членом комуністичної партії Британії, у 2014 році створив “Солідарність з антифашистським опором в Україні” (SARU), щоб вести в країнах Заходу пропаганду проти української влади.
Після того, як Росія анексувала Крим, а також ввела війська на Донбас, Мюррей використовував SARU, щоб дезінформувати Європу, нібито конфлікт в Україні – це “війна, проведена київським урядом” проти “народу, який реалізує своє право на самоврядування”.
Також Мюррей не раз висловлював сумніви в причетності Росії до трагедії з Boeing МН-17 на Донбасі.

Тим часом навколо Мюррея і Корбіна розгорається скандал у Великій Британії. Як стало відомо, Мюррей працював в офісі лідера лейбористів протягом усього року, не маючи права доступу до секретної інформації, оскільки влада не змогла задовольнити його прохання про видачу такого дозволу.

Джерело в парламенті повідомило Daily Mail, що дозвіл не було видано Мюррею через проблеми, які виникли при його перевірці.

Доступ до секретної інформації раднику Корбіна повинні були видати за результатами перевірки в урядових установах, включаючи поліцію і розвідку.

Читайте також:
З початку АТО в’їзд в Україну заборонили понад 300 іноземцям, – СБУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна