#Медведчукпідарешт: кум Путіна назвав виступ проти нього діями “вашингтонського обкому”

 

Під будівлею Генпрокуратури 4 вересня відбулася акція, на якій вимагали розслідувати антиукраїнську діяльність Віктора Медведчука – голови проросійської організації “Український вибір”, члена партії “За життя” та кума президента РФ Володимира Путіна.
Надалі цей протест перенісся до стін Верховної Ради.

Як повідомило “Громадське“, в акції під ГПУ взяли участь представники організацій “Вільні люди”, “Конгрес українських націоналістів”, “Молодіжний націоналістичний конгрес” та ін.

Серед інших на мітингу були присутні народні депутати Ганна Гопко, Сергій Висоцький, Андрій Левус, колишній міністер освіти Сергій Квіт, музиканти Тарас Компаніченко і Сергій Василюк (лідер гурту “Тінь сонця”), “Музичний батальйон” тощо.

Загалом в акції взяли участь близько ста людей. Вони скандували: “Медведчука під арешт”.

Як передає “Радіо Свобода“, також на акції закликали блокувати телеканали, які входять до сфери впливу Медведчука.

Учасники мітингу заявили, що проводять акцію 4 вересня, бо в цей день помер український дисидент Василь Стус.
Медведчук був захисником поета під час судового процесу, що відбувся у 1980 році й завершився жорстким вироком за “антирадянську діяльність і пропаганду” (Стус був засуджений до 10 років позбавлення волі у таборі особливо-суворого режиму робіт і 5 років заслання). При цьому адвокат Медведчук на суді визнав, що всі “злочини”, нібито вчинені його підзахисним, “заслуговують на покарання”.

Того ж дня акція з обвинуваченнями на адресу Віктора Медведчука відбулася у Верховній Раді, куди принесли банери з пікету під ГПУ з написами “Стус чекає. Медведчук підарешт” та “Обличчя реваншу”.

До трибуни з цими плакатами вийшли окремі депутати фракцій Блок Петра Порошенка, “Народний фронт”, “Батьківщина” та деякі інші й закликали Генпрокуратуру і Службу безпеки України провести розслідування щодо антиукраїнської діяльності Віктора Медведчука та підконтрольних йому телеканалів.

Про це після хвилини вшанування пам’яті Василя Стуса заявив з трибуни нардеп Андрій Левус (“НФ”) .

Він нагадав, що у 1980 році Медведчук був адвокатом Стуса і підтримав звинувачення проти нього, а зараз є головним локомотивом проросійських ідей в Україні та відчиняє двері для російської агресії.

Левус нагадав, що два роки тому багато депутатів підтримали звернення до ГПУ з вимогою розслідувати антиукраїнську діяльність Медведчука, але воно так і не було закінчене.

Нардеп додав, що тепер Медведчук публічно повертається в політику і купив для цього “112-й канал”.

“Звертаюся до всіх нардепів, які мають хоть дещицю совісті, сумління і того, що називається патріотизм, бойкотувати “112 канал”, “NewsOne”, “Інтер” і всі канали, які належать проросійським олігархам та роблять все, щоб просувати російські ідеї. Закликаю, якщо у вас є совість, якщо ви носите вишиванки, якщо ви називаєте себе патріотами, ви не повинні брати участь у цій грі, у маніпуляціях цих вата-ТВ”, – сказав Андрій Левус.

Також він закликав Генпрокурора Юрія Луценка та СБУ здійснити всі необхідні заходи для розслідування діяльності Медведчука.

Після цих акцій сам Віктор Медведчук на сайті організації “Український вибір – Право народу” через свою прес-службу заявив, що “дешевий перформанс НФ і БПП влаштований “пройдисвітами”, “керованими в ручному режимі з американського посольства”.
Медведчук вважає, що його бачать ворогом в “вашингтонському обкомі”, а політиків, які закликають розслідувати його діяльність, називає “маріонетками”.
Він заявив, що є для них нібито уособленням антиамериканського реваншу, а не проросійського.
Також кум Путіна повторив, що Україні “потрібна федералізація”, і закликав до діалогу з бойовиками ОРДЛО “для мирного врегулювання конфлікту”.
“За всі голослівні, цинічно брехливі звинувачення на мою адресу пан Левус і ті, хто стоїть за ним, будуть відповідати в суді”, – наголосив Віктор Медведчук.

Раніше, 16 серпня, під офісом Медведчука пройшла акція, учасники якої вимагали від політика активніших дій у питанні звільнення ув’язнених у Росії українців, зокрема режисера Олега Сенцова.

Читайте також:
Під тиском громадськості у фільм “Стус” повернули сцени з Медведчуком

Лідер Аграрної партії Скоцик заявив про спробу захоплення АПУ
людиною Медведчука

Медведчук боїться смерті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна