“Харківський стрілець” був п’яний. У поліції – три версії і дві статті

 

Харківські правоохоронці попередньо встановили особу чоловіка, який уночі 20 серпня влаштував стрілянину біля мерії, поранивши охоронця і убивши патрульного.
Про це на брифінгу в понеділок заявив голова обласного управління Нацполіції Олег Бех.

За даними силовиків, стрільцем імовірно є харків’янин 1959 року народження, передає NewsRoom.

Зловмисник діяв сам. Керівник главку поліції повідомив, що в крові загиблого було близько 2 проміле алкоголю.

Правоохоронці розглядають три основні версії нападу: хуліганські мотиви, особиста неприязнь до міськради або її співробітників, а також спроба привернути увагу до себе з подальшим висуненням вимог.

– Події розвивалися таким чином: невстановлений досі нами чоловік віком приблизно 50 років з невідомих причин почав стріляти по вхідних дверях Харківської міськради. Випадковими свідками стрілянини стали люди, які на автомобілі “Шкода” проїжджали повз міськради та зупинилися на перехресті на червоне світло світлофора. Зловмисник вистрілив у бік автівки та влучив в праве переднє колесо.

На звуки пострілів вийшов охоронець установи та відразу отримав від злодія кульове поранення. На момент нападу у приміщенні знаходилися троє охоронців, один з них відпочивав після чергування, двоє інших заступили на зміну. Побачивши чоловіка зі зброєю, двоє охоронців забігли назад до приміщення, слідом за ними попрямував зловмисник. За 5 хвилин він обійшов два поверхи будівлі, вочевидь, маючи намір розправитися зі свідками. Однак їх не знайшов та спустися до входу, де там його вже чекали патрульні.

Старший лейтенант поліції Дмитро Кірієнко наказав злодію кинути зброю та здатися, у відповідь пролунали постріли. Патрульний отримав тяжкі вогнепальні поранення, від яких помер.

Також з місця події бригадою швидкої медичної допомоги до реанімаційного відділення Харківської міської клінічної лікарні з вогнепальним пораненням грудної клітини у тяжкому стані був госпіталізований 48-річний працівник охоронної фірми. Його прооперовано, зараз чоловік знаходиться під наглядом лікарів.

Патрульні застосували табельну зброю і знешкодили стрільця. Зараз поліцейські встановлюють особу нападника. На вигляд йому приблизно 40-45 років, зріст – 165-170 см, середньої статури, волосся темно-русяве,коротко стрижене, – розповів Олег Бех.

Встановлено, що у випадковому автомобілі “Шкода”, по якому стріляв нападник, були двоє дорослих і дитина.

За фактом стрілянини відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) і ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

Як повідомляла “Новинарня“, в ніч на 20 серпня, близько пів на першу, біля міськради в Харкові невідомий відкрив стрілянину, проникнувши також всередину будівлі.Як згодом розповіли в поліції, двері йому відкрив один із трьох приватних охоронців.
Поліцейські, які прибули на виклик, побачили біля будівлі міськради пораненого охоронця. Поруч стояв чоловік, який почав стріляти по патрульних. Внаслідок перестрілки був поранений поліцейський. Патрульні вбили нападника. Поліцейський Дмитро Кірієнко, який отримав травми в результаті стрілянини, помер у лікарні. У нього було два кульові поранення (в не захищений бронежилетом бік).
Охоронця прооперували, його стан важкий, він перебуває на штучній вентиляції легенів.

Член колегії МВС Антон Геращенко повідомив, що у зловмисника виявили два пістолети – сигнальний і “Байкал” (пневматичний), перероблені під стрільбу бойовими патронами.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна