Стрілянина в Харкові: невідомий проривався в міськраду, убив копа й був знищений. ВІДЕО

 

У ніч на 20 серпня невідомий увірвався до будівлі міської ради Харкова, де кілька разів вистрілив і поранив охоронця, а також патрульного поліцейського, який помер у лікарні. Нападник був ліквідований.
Про це повідомила прес-служба ГУ Нацполіції в Харківській області.

Зазначається, що першим на місце події прибув наряд патрульної поліції.

“Озброєний чоловік відкрив вогонь по поліцейських та поранив одного з правоохоронців. Патрульні застосували табельну зброю і знешкодили зловмисника. Від отриманого вогнепального поранення патрульний помер у лікарні”, – йдеться в повідомленні поліції.

За даними ГУ НП, інформація про те, що біля міськради чутно постріли, надійшла до поліції близько 00:37. За вказаною адресою вирушив наряд патрульної служби. Поліцейські побачили біля будівлі міськради пораненого охоронця, поруч стояв чоловік, який почав стріляти по патрульних. Одна з куль поранила поліцейського.

Як повідомив із місця події начальник ГУ НП в області Олег Бех, відповідно до Закону України “Про Національну поліцію” патрульні застосували табельну вогнепальну зброю та знешкодили нападника.
Поліція звертається до громадян для встановлення особи зловмисника.

На місці події працюють керівництво ГУ НП, слідчо-оперативна група, експерти-криміналісти.

Слідчі слідчого управління відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) та ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

У свою чергу видання “Харків.Live” із посиланням на очевидців повідомляє, що перед тим, як зайти до приміщення мерії, нападник зробив близько десяти пострілів в двері будівлі та поранив охоронця; пізніше зловмисник був убитий на вулиці.

У мережі з’явилися відео з моментом стрілянини біля Харківської міської ради.

Уранці 20 серпня прес-служба Нацполіції назвала ім’я загиблого “копа”.

“Сьогодні вночі у Харкові під час затримання озброєного зловмисника від вогнепальних поранень загинув патрульний поліцейський Дмитро Кірієнко.
Дмитру було всього 29 років. Без чоловіка та батька залишилася дружина та 2-річна донечка”, – повідомили в поліції, висловивши щирі співчуття родині та близьким Дмитра.

Читайте також:
Поліцейська стрілянина в Княжичах: розслідування завершено,
справу передають до суду

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна