Поліцейська стрілянина в Княжичах: розслідування завершено, справу передають до суду

 

Генпрокуратура України завершила досудове розслідування про перестрілку поліцейських у селі Княжичі Київської області, що сталася в грудні 2016 року. Про це повідомила речниця ГПУ Лариса Сарган.

Матеріали досудового розслідування відкриті для ознайомлення підозрюваним, захисникам, потерпілим та їхнім представникам. Після ознайомлення справу передадуть до суду.

У справі – п’ятеро підозрюваних. Всі вони – екс-працівники поліції, серед них є начальник управління карного розшуку ГУНП у Києві. Їм інкримінують перевищенняслужбових повноважень, організацію закінченого замаху на умисне вбивство двох або більше осіб, організацію умисного вбивства двох або більше осіб та декларування недостовірної інформації.

Як писала Новинарня“, за офіційною версією, в ніч на 4 грудня 2016 року в селі Княжичі Броварського району під Києвом столичні оперативники за підтримки бійців спецпідрозділу КОРД, що готувалися до затримання групи підозрюваних у серії пограбувань. У цей час наряд поліції охорони виїхав до одного з будинків нібито через автоматичне спрацювання охоронної сигналізації. Між правоохоронцями виникла перестрілка, внаслідок якої загинули 5 силовиків.
Генпрокурор Юрій Луценко згодом заявляв, що грабувала будинок сама група поліції охорони.
Станом на січень 2017 року, за результатами службової перевірки, з лав Нацполіції було звільнено 8 офіцерів, які перебували на керівних та оперативних посадах. Ще понад десяток посадовців зазнали дисциплінарних стягнень, зокрема голова ГУ НП в Києві Андрій Крищенко отримав “посадову невідповідність”.

Читайте також:
Після розслідування стрілянини в Княжичах звільнено 8 поліцейських.
Луценко каже – вони й грабували

Притягнуто до дисциплінарної відповідальності більш як 20 поліціянтів, причетних до стрілянини в Княжичах. ОНОВЛЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна