Україна готова віддати на обмін в РФ уже 36 в’язнів. ПРІЗВИЩА

 

Україна готова передати Росії 36 утримуваних громадян заради звільнення українських політв’язнів з РФ – і пропонує обговорити таку пропозицію на ТКГ в Мінську 11 липня.

Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

“Сьогодні направила офіційному представнику РФ в ТКГ в Мінську Борису Гризлову лист-нагадування, що ми й досі не маємо жодної, ніякої офіційної відповіді на пропозицію передати РФ 23 росіян задля звільнення українців-політв‘язнів Кремля”, – написала Геращенко у “Фейсбуці”.

“Також в цьому зверненні я вказала пану Гризлову на наступне: компетентні органи України уважно проаналізували прохання російського омбудсмена Тетяни Москалькової про відвідини нею 50 осіб, що утримуються в українських пенітенціарних установах. У цьому списку виявлено ще 13 осіб, які зізналися, що мають російське чи подвійне громадянство й мріють, аби РФ про них згадала і забрала. Ми готові і їх передати РФ задля звільнення наших”, – заявила перший віце-спікер.

Вона запропонувала Гризлову провести розширене засідання ТКГ в Мінську із запрошенням обмудсменів Людмили Денисової і Тетяни Москалькової для обговорення ініціативи Києва, “зібратися вже 11 липня, чи в будь-який інший, зручний представникам РФ і ОБСЄ в ТКГ день”.

“Отже, Україна готова передати РФ 36 росіян заради звільнення наших з російських тюрем”, – наголосила Ірина Геращенко.

Як інформувала “Новинарня“, раніше йшлося про таких 23 осіб: Агєєв ВікторБаранов Олександр, Бусигін Анатолій, Валіхідіс Олександр, Висоцький В’ячеслав, Гаджиєв Руслан, Гратов Валерій, Гречин Владислав, Доронін Олег, Єгоров Сергій, Іванов Валерій, Кемаковський Ігор, Коваліс Ольга, Кусакін Василь, Макаров Владислав, Мефьодов ЄвгенОдинцов Максим, Седін Олексій, Сидоров Денис, Сливка Максим, Черних Павло, Чубарова Лариса і Шаталов Євген.

Ще 13 осіб, пише “УП” з посиланням на Геращенко, – це переважно затримані кримчани: Вишинський, Галічий, Джимієв, Жидких, Камалов, Марчуков, Михальчевський, Осьмінін, Сатаров, Сінічак, Суханов, Шибаєв, Юревич (Одновол).

Читайте також:
Україна пропонує РФ обмін в’язнів 23 на 23, – Денисова

Порошенко й Геращенко переграли сепаратистів з обміном полонених.
Адвокат Рибін казиться

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна