“Русский он!” Суд в Одесі повернув під арешт росіянина Мефьодова, якого не віддали за обміном в ОРДЛО

 

Приморський районний суд Одеси знову арештував громадянина РФ Євгена Мефьодова, одного з фігурантів кримінального провадження за фактом подій 2 травня 2014 року в Одесі.

Про це повідомив його адвокат Валентин Рибін.

“Євген Мефьодова відправлений під варту в СІЗО до 18 січня 2018”, – написав він у “Фейсбуці”. 

Рибін нагадав, що Мефьодов – один із 15 росіян, які планувалися до обміну в ОРДЛО, і його з цією метою возили у Святогірськ Донецької області, однак повернули до місця попереднього утримування.

Пояснюючи в коментарях підстави рішення суду, адвокат заявив: “Русский он!”

І додав: “…будучи приглашенным повесткой на 18.12 к следователю, не явился – ибо был в Святогорске, чем грубо нарушил УПК!”

Як відомо, громадянин Росії Євгеній Мефедов був серед 20 антимайданівців, яких обвинувачували в організації й участі в масових заворушеннях, що відбулися 2 травня 2014 року в центрі Одеси, але цю групу міський суд Чорноморська 18 вересня виправдав.
Після оголошення вироку Мефедова знову затримали, оголосивши йому нову підозру – посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ст. 110 КК).
14 грудня Приморський райсуд Одеси скасував Мефедову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Попередньо росіянин був внесений до списків на обмін з ОРДЛО, однак згодом президент Петро Порошенко заявив, що громадяни РФ можуть бути обміняні лише на українських політв’язнів, які наразі залишаються і Росії.

Читайте також:
Порошенко й Геращенко переграли сепаратистів з обміном полонених.
Адвокат Рибін казиться

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна