На Одещині сильно побили “антимайданівця”, виправданого у справі “2 травня”

 

Один із проросійських фігурантів одеської “справи 2 травня”, виправданих міським судом Чорноморська 18 вересня, пізно ввечері зазнав нападу невідомих.

Про це повідомляє видання “Думська” з посиланням на місцеву поліцію.

Зазначається, що потерпілий – Євген Грищук. Він госпіталізований.

У поліції зазначили, що напад стався на автозаправці БРСМ на виїзді з Чорноморська. У Грищука діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку і переломи ребер.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 125 КК України – умисне нанесення легких тілесних ушкоджень.

Очікуються результати судово-медичної експертизи.

Як інформувала “Новинарня“, в понеділок, 18 вересня, Чорноморський міський суд Одеської області виніс вирок у “справі 2 травня”. Суд повністю виправдав групу з 20 “антимайданівців”, підозрюваних в організації та участі у масових заворушеннях 2 травня 2014 року в центрі Одеси.

Однак майже одразу після виголошення виправдального вироку співробітники СБУ затримали в залі суду за новим обвинуваченням Сергія Долженкова та громадянина Росії Євгена Мефедова.
Київський райсуд Одеси задовольнив клопотання обласної прокуратури про взяття під вартуДолженкова та Мефедова – строком на 60 діб.

Засідання суду супроводжувалося вуличними сутичками між правими активістами і правоохоронцями, застосуванням сльозогінного газу тощо. Як повідомили в поліції, 20 поліцейських звернулися по медичну допомогу з тілесними ушкодженнями різного типу.

Читайте також:
Сепаратисти ОРДЛО вимагали внести фігурантів справи 2 травня до списку на обмін, – Геращенко

2 травня 2014 року в Одесі в ході масових заворушень загинули 48 людей, понад 200 були поранені.

Сутички почалися між “ультрасами” футбольних клубів “Чорноморець” та “Металіст”, “Самообороною Майдану” з одного боку й проросійськи налаштованими активістами – з іншого.

Протистояння і бійки тривали у центрі міста, зокрема на Грецькій площі. Проросійські колаборанти застосували вогнепальну зброю. Загинули кілька проукраїнських активістів та “ультрасів”.

Згодом протистояння переросло у переслідування проросійських активістів у різних частинах Одеси і, зокрема, на Куликовому полі. Саме там було найбільше жертв, зокрема, через підпал Будинку профспілок, в якому вони сховались.
Проросійські активісти обладнали у Будинку профспілок вогневі точки, звідки прицільно стріляли по проукраїнських активістах.
Після того, як спалахнула пожежа, багато людей не мали змоги вийти із Будинку профспілок.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.