Російський найманець Агєєв отримав 10 років позбавлення волі

 

Російський військовослужбовець Віктор Агеєв визнаний винним у тероризмі і засуджений до 10 років позбавлення волі.

Про рішення суду на Луганщині ввечері 25 січня повідомив адвокат Віктор Чевгуз.

“Сьогодні росіянин Віктор Агєєв Новоайдарським районним судом Луганської області засуджений до 10 років позбавлення волі. Вчора у кримінальній справі росіянина Віктора Агєєва закінчилося судове слідство і відбулися судові дебати”, – написав Чевгуз у “Фейсбуці”.

За його словами, Агеєва звинуватили у бойових діях на боці угруповання “ЛНР”, а також у незаконному зберіганні і носінні вогнепальної зброї та боєприпасів.

Чевгуз заявив, що 10 років позбавлення волі є “надмірно суворим” покаранням для російського найманця.
При цьому відомо, що прокурор просив 12 років.

“Ми оскаржимо цей вирок і з питань кваліфікації, і з міри покарання”, – зазначив адвокат.

Читайте також:
Полонений росіянин Агєєв не внесений до списків на обмін, – адвокат

Прокуратура вже не вважає Агєєва військовослужбовцем РФ.
Щоб обміняти в ОРЛО?

Як інформувала “Новинарня“, громадянин РФ Віктор Агєєв – один із чотирьох бойовиків, які були затримані військовослужбовцями 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ після бою 24 червня 2017 року в районі села Жолобок на Луганщині, що на лінії розмежування.
Тоді були вбиті капітан Олександр Щерба, 1978 р.н., громадянин Росії, та Олександр Супонін, 1999 р.н.
Разом з Агєєвим потрапили в полон троє громадян України з числа бойовиків “ЛНР” – Андрій Стоянов, Богдан Венгер, Даніїл Гладков.

Читайте також:
Крім Агєєва: стали відомі всі імена полонених і вбитих під Жолобком
бойовиків “ЛНР”. Їх таки зарізали (фото 18+)

У липні бойовики “ЛНР” включили Віктора Агєєва у список на обмін, позиціонуючи його як свого “ополченця”.
Однак українська сторона в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи виступила категорично проти такого обміну. “Ми очікуємо, що влада РФ визнає його наявність в Україні, суд повинен визначити ступінь його злочину, світ повинен знати подробиці злочину, тому що це факти російської військової присутності на Донбасі”, — заявляла Ірина Геращенко.

Водночас військовій прокуратурі не вдалося встановити, що Агєєв є чинним контрактником збройних сил РФ, що було заявлено на процесі в Новоайдарському суді Луганської області.

Його мати, Світлана Агєєва, зверталася до президента Петра Порошенка з проханням помилувати її сина і припинити війну, а також просила Віктора Медведчука включити Віктора до списку на обмін.

27 грудня відбувся обмін утримуваними особами між Україною і ОРДЛО 233 на 74. Україна не віддала громадян Росії, за також деяких засуджених за вбивство тощо. “Поміняємо їх на Сущенка і Сенцова”, – пояснив президент Петро Порошенко.

У січні 2018 року почав готуватися новий новий обмін з ОРДЛО, також із прискореним проведенням “юридичної чистки” утримуваних осіб для цього обміну.

Читайте також:
Мати Агєєва перед зустріччю з сином у Старобільському СІЗО поставила вимогу:
без українських ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна