У Путіна пояснили, в чому складність обміну Сенцова

 

Складність обміну ув’язненого в російській тюрмі українського режисера Олега Сенцова полягає в тому, що він засуджений за тяжкою статтею і не визнає себе громадянином РФ.

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає РБК.

Відповідаючи на запитання, чи пов’язані складності з обміном Сенцова з тим, що він не визнає себе громадянином Росії, прес-секретар зазначив, що режисер засуджений за тяжкою статтею.

“І головне – хто він де-юре, навіть якщо себе росіянином не визнає”, – додав Пєсков.

Як відомо, Олег Сенцов в окупованому Криму не приймав громадянства РФ, але Росія називає його своїм громадянином – і на цій підставі засудила до 20 років нібито за “тероризм” і не допускає до нього представників України до нього.

Раніше в Кремлі заявляли, що для помилування українського режисера передбачена процедура, яка ініціюється самим засудженим.
Однак Сенцов відмовився просити президента РФ про помилування.

Просити про його помилування готовий генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд.

Читайте також:
Сенцов відповів на закиди про його “лікувальне голодування”

У Сенцова проблеми з нирками та серцем, – Денісова

Як повідомляла “Новинарня“, 14 травня Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування в колонії “Білий ведмідь” у м. Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ РФ) з вимогою звільнити всіх 64 українських політв’язнів, які перебувають у російських в’язницях.

29 травня адвокат Сенцова повідомив, що той отримує підтримувальну терапію від ФСВП.

8 червня Сенцова відвозили в реанімацію. За словами сестри режисера Наталії Каплан, він перебуває в медчастині колонії і припиняти голодування не збирається.

Читайте також:
Сенцов написав лист колегам: “Можливо, і вас чекає місія зруйнувати імперію”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна