Сенцов написав лист колегам: “Можливо, і вас чекає місія зруйнувати імперію”

 

Незаконно ув’язнений у Росії український режисер Олег Сенцов написав із колонії листа всім, хто його підтримує.

Фото звернення 22 червня виклав на своїй сторінці в Facebook кінопродюсер Євген Гінділіс.

“Друзі, ось лист, який Олег Сенцов написав сьогодні в колонії і попросив передати всім, хто його підтримував і підтримує в ці дні”, – підписав світлину Гінділіс.

Лист Олега Сенцова:

“Тим, хто вдягнув футболки, і не тільки!
Друзі-кіношники! Дякую вам усім за те, що ви робите. За те, що не мовчите. Не боятися — це виявляється так нескладно, правда? Важко зробити лише перший крок. Хтось його зробив відразу, а хтось лише нещодавно, але я всім і кожному з вас вдячний за сміливість. Я розумію, що ви ризикуєте, відкрито підтримуючи мене зараз, живучи в цій країні. Я не пишу і не називаю імен і прізвищ, не тому що їх не знаю або не ціную, а просто боюся когось забути або особливо виділити. Я вдячний вам усім. Зрушення у свідомості радянських людей, що призвели спочатку до перебудови, а потім до краху імперії і свободи, розпочалося, саме коли кінематографісти почали ці зміни зі свого з’їзду в 80-х роках минулого століття. Можливо, що і на вас чекає та сама місія і завдання, щоб зруйнувати ще більш потворну імперію, яка зараз вибудувана і продовжує еволюціонувати у вашій країні. Удачі вам у цьому! Але не забувайте при цьому знімати і прекрасні фільми!
Ваш Олег Сенцов.
22.06.2018 р.”.

Читайте також:
Сенцов відповів на закиди про його “лікувальне голодування”

У Сенцова проблеми з нирками та серцем, – Денісова

Як повідомляла “Новинарня“, 14 травня Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування в колонії “Білий ведмідь” у м. Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ РФ) з вимогою звільнити всіх 64 українських політв’язнів, які перебувають у російських в’язницях.

29 травня адвокат Сенцова повідомив, що той отримує підтримувальну терапію від ФСВП.

8 червня Сенцова відвозили в реанімацію. За словами сестри режисера Наталії Каплан, він перебуває в медчастині колонії і припиняти голодування не збирається.

Читайте також:
Лист Сенцова з російського полону:
Не треба нас витягувати за будь-яку ціну, перемогу це не наблизить

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна