У Криму втретє перенесли оголошення вироку у “справі 26 лютого”

 

Центральний районний суд Сімферополя, підконтрольний Кремлю, вкотре переніс оголошення вироку фігурантам “справи 26 лютого” Алі Асанову, Мустафі Дегерменджі, Ескендеру Кантемирову, Ескендеру Емірвалієву та Арсену Юнусову. Про це повідомляє сайт Крим.Реалії.

Наступне засідання має відбутися 19 червня.

Оголошення вироку в цій справі переносили вже двічі.

Читайте також:
Роковини окупації: в мітингу 26.02.2014 в Сімферополі брали участь
перевдягнені військові РФ

Київ вимагає від РФ звільнити затриманого Бекіра Дегерменджі,
його стан критичний

Як відомо, 26 лютого 2014 року під будівлею Верховної Ради Криму відбулися сутички між сепаратистами та проукраїнськими силами, зокрема кримськими татарами.

Хоча Росія на той час не анексувала Крим, Слідчий комітет РФ згодом порушив за даним фактом кримінальну справу. Почалися затримання кримських татар.

Пізніше суд розділив “справу 26 лютого” на дві: окремо – по одному з лідерів кримськотатарського національного руху Ахтему Чийгозу, і окремо – по інших фігурантах процесу, Алі Асанову, Мустафі Дегерменджі, Ескендеру Кантемірову, Таляту Юнусову, Ескендеру Емірвалієву, Арсену Юнусову й Ескендеру Небієву.

У вересні 2017 року Ахтем Чийгоз отримав вирок російського суду – вісім років колонії. У жовтні разом зі ще одним засудженим окупантами лідером кримських татар, Ільмі Умеровим, його видали Туреччині в обмін на двох шпигунів. Пізніше вони прилетіли до Києва.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна