Росія відпустила Умерова і Чийгоза в Туреччину в обмін на двох шпигунів, – ЗМІ

 

Росія не просто звільнила заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, а обміняла їх у Туреччину на двох росіян, яких обвинувачують у шпигунстві.

Про це повідомив турецький телеканал Haberturk, передає DW.

Двоє затриманих громадян РФ – Олександр Смирнов та Юрій Анісімов – у квітні 2016 року були заарештувані в Стамбулі за підозрою у вбивстві чеченського бойовика Абдулвахіда Едільгерієва в листопаді 2015-го.

Зазначається, що Едільгерієв воював у Сирії на стороні угрупування, близького до терористів “Аль-Каїди” та працював адміністратором сайту “Кавказ-центр”, що в Росії визнаний екстремістським.

За даними турецьких ЗМІ, Смирнов та Анісімов можуть бути причетними до спецслужб Росії.

Як відомо, 25 жовтня засуджених окупаційною владу в Криму заступників голови Меджлісу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза видали Туреччині. Звідти вони прилетіли до Києва.

Читайте також:
Чийгоз та Умеров просили Ердогана про пріоритетне звільнення Сенцова

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна