Уряд Британії оприлюднив заяву щодо 4 українських політв’язнів, які голодують в РФ

 

Уряд Великої Британії оприлюднив заяву щодо чотирьох громадян України, які голодують у російських тюрмах – Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Олександра Шумкова та Володимира Балуха.

Відозва кабінету міністрів Великої Британії оприлюднена в середу, 6 червня, на офіційному сайті.

“Ми глибоко стурбовані станом чотирьох українських громадян, утримуваних Росією, які голодують на знак протесту проти тривалого затримання українських політв’язнів. Позбавлення волі цих людей та багатьох інших українців, яких ув’язнили в Росії, здається політично мотивованим. Ми закликаємо російську влади негайно звільнити їх”, – йдеться в заяві.

Також наголошується, що встановлення російського контролю над Кримом залишається незаконним і нелегітимним та є грубим порушенням ряду міжнародних зобов’язань Росії.

Як інформувала “Новинарня“, напередодні Олег Сенцов, який голодує з 14 травня, написав листа лідерам країн “Великої сімки”.

Читайте також:
У Росії оголосив голодування ще один український політв’язень
– Олександр Шумков

Готовий до смерті: Сенцов відмовляється від примусового годування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна