Поліція ОАЕ відпустила екс-нардепа Рудьковського, – ЗМІ

 

Правоохоронці Об’єднаних Арабських Еміратів відпустили екс-міністра транспорту, колишнього народного депутата України Миколу Рудьковського, і він залишив країну.
Про це повідомило “Укрінформу” джерело у Генпрокуратурі.

“Його затримала місцева поліція через підозру в підробці документів. У подальшому його було звільнено, і згодом він залишив територію ОАЕ”, – зазначив співрозмовник агентства.

Він спростував поширену в ЗМІ інформацію, що правоохоронці ОАЕ затримали Рудьковського з іракським паспортом.
“Ніяких підроблених іракських паспортів не було”, – стверджує джерело.

Співрозмовник також зазначив, що колишній депутат у розшуку в Україні не перебуває.

Як повідомляла “Новинарня“, раніше з’явилася інформація, що колишнього депутата із Соцпартії (2002-2006) і Партії регіонів (2012-2014) Миколу Рудьковського на початку квітня затримали правоохоронці ОАЕ і він до 20-х чисел перебував у місцевій в’язниці.
Зазначалося, що Рудьковського затримали нібито за підроблений іракський паспорт, при цьому в процесі затримання в нього виявили також кілька паспортів інших країн.

У 2013 році ЗМІ писали, що Рудьковський має намір зайнятися видобутком нафти в іракському Курдистані. Однак з нафтовидобутком у екс-міністра не склалося через розбіжності з урядом автономії.
Разом з тим, повідомляли, що останнім часом Рудьковський займався будівництвом в Іраку трубопроводу скрапленого газу, куди було залучено велику кількість російських грошей.

Також у колишнього нардепа були проблеми з українськими правоохоронцями – його було оголошено в розшук “Інтерполу” у справі про викрадення екс-голови ПрАТ “Нафтогазвидобування” Олега Семінського, компанії, серед власників якої значилися свого часу Микола Рудьковський і ще нинішній депутат від “Опоблоку” Нестор Шуфрич.
Семінського викрали в 2011 році, а відпустили лише через п’ять років. Серед замовників викрадення називалося ім’я Рудьковського.
Однак у той час, коли Генпрокуратуру очолював Віктор Шокін, Рудьковського було знято з розшуку Інтерполу.

2008 року Рудьковського звинувачували в зловживання службовим становищем і розтраті коштів у особливо великих розмірах. Зокрема йому інкримінували польоти за кордон у власних цілях за державні кошти під час керування Міністерством транспорту.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна