Екс-міністра Рудьковського затримали в Дубаї, – ЗМІ

 

Міністр транспорту і зв’язку часів президентства Віктора Ющенка та екс-нардеп від Партії регіонів Микола Рудьковський був затриманий в Дубаї міграційною службою ОАЕ. Причиною став знайдений в нього підроблений іракський паспорт, пише “Лівий берег” із посиланням на власні джерела.

Як стверджує видання, затримання сталося ще в перших числах квітня, і аж до 20-х чисел екс-“регіонал” перебував у місцевій в’язниці. Нинішній статус Рудьковського невідомий.

По допомогу до української консульської служби екс-міністр не звертався.

Окрім фальшивого іракського документу в Рудьковського під час затримання виявили також кілька паспортів інших країн.

У 2013 році ЗМІ писали що Рудьковський має намір зайнятися видобутком нафти в іракському Курдистані. Однак з нафтовидобутком у екс-міністра не склалося через розбіжності з урядом автономії. Разом з тим, повідомляють, що останнім часом Рудьковський займався будівництвом в Іраку трубопроводу скрапленого газу, куди було залучено велику кількість російських грошей.

Також у колишнього нардепа були проблеми з українськими правоохоронцями – його було оголошено в розшук “Інтерполу” у справі про викрадення екс-голови ПрАТ “Нафтогазвидобування” Олега Семінського, компанії, серед власників якої значилися свого часу Микола Рудьковський і ще нинішній депутат від “Опоблоку” Нестор Шуфрич. Семінського викрали в 2011 році, а відпустили лише через п’ять років. Серед замовників викрадення називалося ім’я Рудьковського.

Однак у той час, коли Генпрокуратуру очолював Віктор Шокін, Рудьковського було знято з розшуку “Інтерполу”. Інформацію про те, чи зберігається його “картка” у всеукраїнському розшуку зараз, перевіряють.

Читайте також:

Інтерпол затримав керівника антимайданівських “тітушок” Саркісяна, – Аваков

Нацполіція просить Інтерпол оголосити Курченка в міжнародний розшук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна