Антикорупційний суд може з’явитися вже у травні, – Порошенко

 

Антикорупційний суд в Україні може запрацювати у травні. Таку заяву президент України Петро Порошенко зробив у інтерв’ю німецькому виданню Focus, що вийшло друком у суботу, 5 травня, передає “Німецька хвиля“.

“Ми хочемо прискорити створення незалежного Антикорупційного суду. Я переконаний, що це вдасться зробити у першій половині року, можливо, уже у травні”, – запевнив голова держави.

Порошенко також відзначив негативний вплив конфлікту на Донбасі на загальну ситуацію в країні.

“Я президент миру. Я мрію про мир. Ми успішно б розвивали нашу державу, якби не було війни”, – наводить видання відповідь президента німецькому журналісту.

Як повідомляла “Новинарня“, 22 грудня 2017 року президент України Петро Порошенко вніс до парламенту проект закону про Вищий антикорупційний суд (№7440). Також глава держави зареєстрував у Верховній Раді проект закону про внесення змін до закону “Про судоустрій і статус суддів” у зв’язку з прийняттям закону “Про Вищий антикорупційний суд”. Обидва законопроекти визначено як невідкладні.

Загалом у ВР було зареєстровано п’ять проектів законів про Вищий антикорупційний суд (№7440, 7440-1, 7440-2, 7440-3, 7440-4) та два про внесення змін до закону “Про судоустрій і статус суддів” у зв’язку з прийняттям закону про Вищий антикорупційний суд (№7441, 7441-1).

У четвер, 1 березня, ВР включила до порядку денного і розпочала розгляд усіх 5 законопроектів про Вищий антикорупційний суд.

Створення такого суду від Києва вимагають західні партнери та міжнародні кредитори.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна