Порошенко вніс до Ради законопроект про Антикорупційний суд

 

На сайті Верховної Ради з’явився проект закону про Антикорупційний суд, внесений президентом Петром Порошенком як невідкладний.

У п’ятницю, 22 грудня, парламент отримав проект закону №7441 про внесення змін до Закону України “Про судоустрій і статус суддів” у зв’язку з прийняттям Закону України “Про Вищий антикорупційний суд”.

Сам текст законопроекту на сайті ВР наразі відсутній.

Внесення проекту від президента стало можливим після того як Верховна Рада 21 грудня відкликала депутатський проект закону про антикорупційний суд, розкритикований Венеціанською комісією.

У Венеціанській комісії вважають, що єдиним шляхом у боротьбі з корупцією на високому рівні в Україні має стати швидке створення високого спеціалізованого Антикорупційного суду, як це передбачено законом “Про судоустрій і статус суддів”, судді якого будуть обрані за прозорою процедурою за участю міжнародної спільноти.

Створення Антикорупційного суду є вимогою опозиції, громадських активістів, західних партнерів України та однією з умов продовження співпраці України та її ключового кредитора – Міжнародного валютного фонду.
8 грудня у МВФ закликали Верховну Раду ухвалити законопроект про Антикорупційний суд як першочерговий.

Читайте також:
Рада усунула Соболєва з посади голови антикорупційного комітету
завдяки голосам екс-“регіоналів”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна