Рада відкликала депутатський законопроект про Антикорупційний суд, що президент вніс свій

 

Верховна Рада відкликала депутатський проект закону про антикорупційний суд, щоб президент Порошенко міг внести свій варіант законопроекту.

За відкликання законопроекту №6011 “Про антикорупційні суди” авторами якого є, зокрема народні депутати України Єгор Соболєв, Оксана Сироїд, Сергій Лещенко, на ранковому засіданні 21 грудня проголосували 235 народних депутатів.

Голова парламенту Андрій Парубій наголосив, що президент звернувся до ВР, щоб цей законопроект був відкликаний, що дало б йому змогу внести свій проект з цього питання.

Як відомо, 8 листопада президент Петро Порошенко надіслав голові Верховної Ради листа з пропозицією вжити передбачених регламентом ВР заходів для відкликання законопроекту № 6011 “Про антикорупційні суди”, а також якнайшвидше доручити голові профільного комітету утворити робочу групу з напрацювання відповідного законопроекту з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії.
За словами Порошенка, подання та реєстрація нового законопроекту про Антикорупційний суд є неможливими через законопроект № 6011, який все ще залишається включеним до порядку денного сесії ВР попри рекомендації Венеціанської комісії його відкликати.
9 листопада парламент тричі голосував за відкликання законопроекту “Про антикорупційні суди” з порядку денного сесії, проте безуспішно.

15 грудня Порошенко заявив, що внесе наступного тижня на розгляд парламенту законопроект про Антикорупційний суд.

У Венеціанській комісії вважають, що єдиним шляхом у боротьбі з корупцією на високому рівні в Україні має стати швидке створення високого спеціалізованого Антикорупційного суду, як це передбачено законом “Про судоустрій і статус суддів”, судді якого будуть обрані за прозорою процедурою за участю міжнародної спільноти.

Створення Антикорупційного суду є однією з умов продовження співпраці України та її ключевого кредитора – Міжнародного валютного фонду.
8 грудня у МВФ закликали Верховну Раду ухвалити законопроект про Антикорупційний суд як першочерговий, нагадує УНІАН.

Президент Порошенко раніше заявляв, що зі створенням Антикорупційного суду можна зачекати. Однак змінив позицію під тиском громадськості і міжнародний структур.

Читайте також:
Порошенко підтримав створення окремого Антикорупційного суду, але з умовами

Волкер на зустрічах у Києві: про агресію РФ,
звільнення заручників і антикорупційний суд

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна