На завершення терміну командувача АТО генерал Забродський видав заяву

 

Керівник антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей – перший заступник керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки України генерал-лейтенант Михайло Забродський увечері в неділю, 29 квітня, оприлюднив заяву з нагоди закінчення терміну виконання ним обов’язків керівника АТО.

Він подякував усьому особовому складу сил АТО “за проявлений професіоналізм, морально-психологічну стійкість та високий патріотичний дух під час спільного виконання бойових (службових) завдань із захисту суверенітету та територіальної цілісності України”.

“Завдяки спільним зусиллям особового складу усіх видів і родів військ Збройних сил України, Національної гвардії України, Національної поліції України та Служби безпеки України завдання, покладені військово-політичним керівництвом держави щодо захисту нашої країни від підступного противника, гідно виконані. Захищаючи свій народ, свою землю, свою країну у цій гібридній “війні без правил”, ви проявили найкращі риси захисників Батьківщини, продемонстрували вірність військовій присязі та готовність до самопожертви заради українського народу та соборності нашої держави”, – сказано в заяві.

“Закінчується АТО, але не завершується війна на Сході України. Переконаний, що і надалі кожен із вас буде бездоганно та сумлінно виконувати свій конституційний обов’язок із захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості нашої Батьківщини”, – зазначив генерал Забродський.

“На жаль, війна – це не лише перемоги. Вічна пам’ять і слава тим, хто віддав своє життя за єдність держави та встановлення миру на рідній землі”, – заявив керівник АТО, подякувавши також рідним і близьким учасників АТО.

Як інформувала “Новинарня“, 18 січня Верховна Рада ухвалила в другому читанні і в цілому законопроект про деокупацію Донбасу, згідно з яким на Сході проводитиметься операція Об’єднаних сил.
20 лютого закон підписав президент, а 26 лютого він був опублікований і набув чинності.
Командувачем ОС призначений генерал Сергій Наєв.

Президент Петро Порошенко заявив, що операція Об’єднаних сил почнеться 30 квітня.

Михайло Забродський командував силами АТО з листопада 2017 року. Надалі він залишатиметься командувачем Десантно-штурмових військ.

Читайте також:
АТО й операція Об’єднаних сил триватимуть паралельно, – юрист ГШ

Командувач АТО Михайло Забродський:
Відносини з місцевими складалися дуже неоднозначно

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна