Порошенко привітав Героя України Забродського з призначенням командувачем силами АТО на Донбасі

 

Президент Петро Порошенко привітав генерал-лейтенанта Михайла Забродського з призначенням командувачем сил АТО в Донецькій і Луганській областях.

Про це він написав на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Генерал-лейтенант, Герой України Михайло Забродський призначений новим командувачем сил АТО. Вітаю Михайла. Адже він особисто брав участь у всіх найгарячіших операціях на фронті. І саме під його керівництвом у серпні 2014 року відбувся найдовший у новітній воєнній історії рейд у тил ворога”, – зазначив Порошенко.

Нагадаємо, “Новинарня” перша з українських ЗМІ 8 листопада повідомила про призначення генерал-лейтенанта Забродського, командувача Високомобільних десантних військ Збройних сил України, керівником сил антитерористичної операції на території Донецької і Луганської областей.

Раніше командувачем сил АТО на Донбасі був перший заступник командувача Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Локота.

Михайло Забродський – бойовий генерал, на початку війни – командир 95-ї окремої аеромобільної бригади ВДВ, з березня 2015 року – командувач Високомобільних десантних військ України.

Навесні та влітку 2014 року 95 оаембр під командуванням Забродського здійснювала блокування міст Слов’янськ і Краматорськ, захопила та утримувала важливий опорний пункт – гору Карачун, здійснила тривалий рейд у тил противника – за два тижні пройшла 470 км від Слов’янська до Маріуполя, потім вздовж російсько-українського кордону і через Луганськ повернулася до Слов’янська.

23 серпня 2014 року Забродський отримав звання Героя України. Нагороджений також орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, орденом Данила Галицького, медалями та іншими відзнаками.

Генерал-майор з 1 серпня 2015 року. Генерал-лейтенант 5 грудня 2016 року.

Читайте також:
АТО: кількість секторів скорочено до двох, змінено командувача

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна