Порошенко розкрив секрет, коли замість АТО буде ООС

 

Президент Петро Порошенко заявив, що антитерористичну операцію на Сході України буде переформатовано в операцію Об’єднаних сил 30 квітня 2018 року.

Про це він повідомив в інтерв’ю українським телеканалам “Прямому” і “Інтеру”.

“Я думаю, що не через місяць, а воно повинно змінитися – розкрию таємницю – 30 квітня“, – сказав Порошенко, відповідаючи на запитання, коли саме поміняють АТО на ООС.

За його словами, це призведе до суттєвої зміни управління військовою структурою.

“Думаю, що на сьогоднішній день це кардинально міняє організацію управління військовою структурою. Антитерористична операція [поки що] знаходиться під керівництвом Служби безпеки України. Взаємодія між СБУ і підрозділами ЗСУ, Національної поліції і Нацгвардії є абсолютно іншими, ніж ті, що передбачені в законі про реінтеграцію Донбасу і керівництво переходить до Збройних сил України. У ЗСУ з’являються додаткові повноваження щодо реагування на агресію”, – пояснив Порошенко.

Нагадаємо, раніше він казав, що “дата закінчення АТО буде в травні”.

Читайте також:
Командувач АТО Михайло Забродський:
Відносини з місцевими складалися дуже неоднозначно

Як повідомляла “Новинарня“, 16 березня, після набуття чинності закону про деокупацію Донбасу, президент заявив про зміну формату АТО та призначив командувачем Об’єднаних сил Сергія Наєва. Через десять днів генерал Наєв уточнив, що антитерористична операції триває, доки верховний головнокомандувач не видасть указ про початок операції Об’єднаних сил.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна