Порошенко повідомив, коли видасть указ про закінчення АТО

 

Антитерористична операція на Донбасі закінчиться у травні 2018 року.

Про це заявив президент Петро Порошенко в четвер, 5 квітня, на прес-конференції у Вінниці для регіональних ЗМІ, передає “Українська правда”.

“Дата закінчення АТО буде в травні. Ми переходимо до іншого формату оборони країни відповідно до прийнятого закону (про деокупацію Донбасу – “Н”). Ми запроваджуємо нові більш ефективні заходи із застосування Збройних сил”, – сказав президент.

“Ми робимо це, бо бачимо різке зростання рівня загрози на сході нашої держави… Режим АТО, коли це все координувалося через керівництво СБУ, зараз буде переведено до керівництва Збройних сил”, – додав Порошенко.

Читайте також:
Командувач АТО Михайло Забродський:
Відносини з місцевими складалися дуже неоднозначно

Як повідомляла “Новинарня“, 16 березня, після набуття чинності закону про деокупацію Донбасу, президент заявив про зміну формату АТО та призначив командувачем Об’єднаних сил Сергія Наєва. Через десять днів генерал Наєв уточнив, що антитерористична операції триває, доки верховний головнокомандувач не видасть указ про початок операції Об’єднаних сил.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна