Наєв: АТО насправді ще триває, нею керує Забродський

 

Антитерористична операція на сході України триватиме до указу президента України Петра Порошенка про оголошення початку операції Об’єднаних сил.

Про це в інтерв’ю “5-му каналу” повідомив командувач операції Об’єднаних сил (ООС) Сергій Наєв.

“Генерал-лейтенант Забродський Михайло Віталійович – він на даний час є керівником антитерористичної операції на сході нашої країни. Антитерористична операція – вона продовжується, і буде діяти доти, доки президент України своїм указом не оголосить про початок операції Об’єднаних сил“, – зазначив Наєв.

“Це відбудеться тільки після того, як мною як командувачем та мені підлеглим об’єднаним оперативним штабом будуть здійснені певні заходи з підготовки цієї операції, зокрема планування, які триватимуть деякий час”, – додав він.

За словами Наєва, ці терміни “не будуть тривалими”.

“У мене вже є визначені часові показники, до якого часу я маю завершити підготовку до цієї операції, здійснити доповідь начальнику Генерального штабу головного командування Збройних сил України і в подальшому – президентові України. Після затвердження цих дій і планувальних документів і відбудеться захід з початку операції”, – повідомив командувач ООС.

Як писала “Новинарня“,  відповідно до закону про деокупацію, Генштаб перейменував АТО на Операцію об’єднаних сил.

22 лютого штаб АТО вперше вжив термін “Об’єднані сили”. Тоді ж начальник Генерального штабу – головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко повідомив, що Збройні сили завершують антитерористичну операцію на Сході, натомість буде операція Об’єднаних сил.

16 березня президент Порошенко заявив про завершення АТО та перехід до операції Об’єднаних сил. За його словами, у підпорядкування керівництву Об’єднаних сил переходять представники інших військових формувань, правоохоронних органів, залучених до виконання завдань на Донбасі, керівництво ними покладається на командувача Об’єднаними силами.

Читайте також:

Замість АТО: Об’єднані сили очолив Сергій Наєв з “Півдня” з братом у Криму. ОНОВЛЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна