Муженко оголосив про закінчення АТО

 

Збройні сили України завершують антитерористичну операцію на Сході, натомість буде операція Об’єднаних сил.
Про це повідомив начальник Генерального штабу – головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко.

“Закон, який 20 лютого був підписаний президентом України, систематизує задіяння ЗСУ для виконання завдань тих, які вони виконували в АТО, і зміну формату основної операції. Буде завершена АТО, і ми перейдемо до операції Об’єднаних сил. Це передбачає чітку структуру системи управління, підпорядкованість визначених сил і засобів військовому керівництву, створення Об’єднаного оперативного штабу як основного органу управління цією операцією на території Донецької і Луганської областей”, – зазначив Муженко в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

Зміна формату дозволить систематизувати задіяння підрозділів української армії, підрозділів та сил інших складників сектору безпеки, “більш ефективно і в рамках правового поля застосовувати ЗСУ”, сказав генерал армії Муженко.

За його словами, штаб Об’єднаних сил очолить командир із бойовим досвідом.

“У нас є відповідні кандидатури. Вони потребують певної процедури узгодження. І після цього в найкоротші терміни вони будуть надані президенту України для затвердження такої кандидатури. Це буде людина, яка має бойовий досвід і достатньо навичок, знань і практичного досвіду для того, щоб виконувати такі завдання”, – сказав Віктор Муженко.

Як повідомляла “Новинарня“, 20 лютого президент Петро Порошенко підписав закон “Про особливості державної політики і забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей”. Документ передбачає переформатування АТО (керівництво від СБУ переходить до ГШ ЗСУ) і визначає Росію агресором та окупантом.
Відповідного до нового закону, замість антитерористичної операції (АТО) визначаються заходів із забезпечення національної безпеки й оборони, відсічі і стримування збройної агресії Росії в Донецькій і Луганських областях.
Петро Порошенко також повідомив, що чекає на затвердження від міністра оборони і начальника Генштабу ЗСУ узгоджену кандидатуру на посаду командувача Об’єднаних сил.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна