У Луцьку на хабарі впіймали заступника мера й голову суду

 

У Луцьку на хабарі затримали заступника міського голови Олександра Рачкова та ще двох чиновників мерії.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Волині.

Згідно з повідомленням, прокуратурою Волинської області спільно з УСБУ в області, відділом протидії хабарництву Департаменту захисту економіки Нацполіції, Управлінням захисту економіки в області за процесуального керівництва Генеральної прокуратури й Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, в рамках кримінального провадження за фактом вимагання неправомірної вигоди від громадянина в сумі 17 тисяч доларів США службовими особами Луцької міської ради за сприяння у проведенні процедури узаконення та реєстрації права власності на вже збудований індивідуальний житловий будинок у Луцьку 25 квітня 2018 року було затримано трьох посадовців міськради, у тому числі заступника міського голови.

Затримання відбулося під час одержання ними чергового траншу хабара – в розмірі 7 тисяч доларів США.

Грошові кошти та інші речові докази вилучені під час огляду місця події.

Окрім того, у ході документування злочинних дій заступника мера правоохоронці встановили, що він був посередником під час вимагання хабара головою одного з судів області – за винесення позитивного рішення під час судового розгляду кримінального провадження.

Суддю також затримали 25 квітня під час одержання неправомірної вигоди в сумі 10 тисяч доларів.

Місцеві ЗМІ зазначають, що фігурантами в справі можуть бути архітектор міста Леонід Герасимюк, представник відділу державного архітектурно-будівельного контролю міської ради Юрій Маслюк та депутат Євген Ткачук.

Справу щодо Рачкова буде розслідувати САП, а сам чиновник станом на 26 квітня перебуває в лікарні. Про це телеканалу “112 Україна” повідомили в прес-службі прокуратури Волинської області.

“Усіх фігурантів провадження затримано в порядку статті 208 КПК. Заступник міського голови перебуває в лікувальному закладі, а голову одного із судів області доставили до столиці до САП, яка і буде проводити з нею всі слідчі дії, в тому числі повідомляти про підозру”, – розповіла речниця прокуратури Наталія Мухаревич.

Читайте також:
НАБУ затримало на хабарі суддю Голосіївського райсуду Києва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна