Новий ракетний удар по Сирії – імовірно, від Ізраїлю

 

По території Сирії були завдані нові ракетні удари, за інформацією сирійських ЗМІ – військово-повітряними силами Ізраїлю.

Як повідомляє видання Al Masdar, ідеться про ракетні удари по урядовій військовій авіабазі Шайрат, що поблизу міста Хомс.

Зазначається, що ППО Сирії збили декілька ракет. Чи досягли будь-які ракети цілей – невідомо.

“Системи ППО збили ракети, які порушили повітряний простір, у районі Хомса”, – передає сирійське інформагентство SANA.

“У Пентагоні повідомили про те, що американська армія наразі не проводить ніяких військових операцій у Сирії”, – підкреслює видання.

Як інформувала “Новинарня“, США, Велика Британія та Франція в ніч на 14 квітня завдали понад сотню ракетних ударів по військових об’єктах у Сирії, які пов’язують із зберіганням та виготовленням хімічної зброї.
За даними сирійського державного телебачення, внаслідок цих атак зазнали поранень троє цивільних осіб.

Такі дії стали відповіддю на урядову хімічну атаку, жертвами якої 7 квітня в сирійському місті Дума стали десятки людей.

Крім того, у ніч на 9 квітня був завданий авіаудар по сирійській військовій авіабазі Тіфор (Т4) – імовірно, військово-повітряними силами Ізраїлю.
Також 14 квітня внаслідок ракетної атаки на іранській військовій базі в Джебель-Азан, що в сирійській провінції Алеппо, загинули приблизно два десятки людей, зокрема офіцери.

Варто зазначити, що базу Асада в Шайраті вже бомбили американські військові 7 квітня 2017 року – у відповідь на хіматаку в Хан-Шейхуні.

Читайте також:
Пентагон і CNN оприлюднили подробиці й наслідки ударів США в Сирії. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна