Невідомі ракетники завдали удару по базі Ірану в сирійській провінції Алеппо

 

На іранській військовій базі в Джебель-Азан, що в сирійській провінції Алеппо, у результаті вибуху загинули два десятки людей, зокрема офіцери.

Про інцидент, який стався ввечері 14 квітня, повідомляє телеканал CNN Turk. Зазначається загинуло щонайменше 20 іранських офіцерів, багато військовмх отримали поранення.

За інформацією газети Haberturk, в небі над базою перед вибухом були помічені літаки, їхня належність не встановлена.

Вибух стався на великому військовому складі, звідки кілька днів тому були евакуйовані сирійські та іранські військові через побоювання, що по об’єкту буде завдано удар з боку США.

Як повідомляє агентство ізраїльське агентство ” Вести “, за даними Sky News Arabia, вибух став результатом атаки бойового винищувача (за непідтвердженими даними – ізраїльського) або ж по базі була випущена ракета.

За іншою версією, на території бази вибухнули боєприпаси на складі.

Як інформувала “Новинарня“, США, Велика Британія та Франція в ніч на 14 квітня завдали понад сотню ракетних ударів по військових об’єктах у Сирії, які пов’язують із зберіганням та виготовленням хімічної зброї.
За даними сирійського державного телебачення, внаслідок цих атак зазнали поранень троє цивільних осіб.
Іран є союзником режиму Башара Асада та має в Сирії свою зону контролю.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна