Удару по військовій авіабазі в Сирії завдав Ізраїль, – МО РФ

 

Авіаудар по сирійській військовій авіабазі Тіфор (відомій також за скороченням Т4) у ніч на понеділок, 9 квітня, був завданий військово-повітряними силами Ізраїлю.
Про це інформує РІА “Новости” з посиланням на заяву міністерства оборони Росії.

“9 квітня в період з 03:25 до 03:53 за московським часом (збігається з київським – “Н”) два літаки F-15 ВПС Ізраїлю, не заходячи в повітряний простір Сирії, з території Лівану завдали удару вісьмома керованими ракетами по аеродрому Тіфор”, – зазначили в МО РФ.

Три ракети, за даними російських військових, “досягли західної частині аеродрому”, ще п’ять – збила сирійська протиповітряна оборона.

Ізраїль не підтверджував ці повідомлення. Ця країна зазвичай не інформує про роботу своєї авіації в Сирії.

Раніше сирійські державні ЗМІ повідомили про ракетну атаку військового аеродрому в центрі країни, внаслідок якої вночі 9 квітня загинули чи були поранені кілька людей.
Американські військові стверджують, що не здійснювали повітряних ударів у Сирії в цей час.

Повідомлення про ракетний напад на одну з головних авіабаз урядових сил Сирії з’явилися невдовзі після того, як президент США Дональд Трамп і його французький колега Еммануель Макрон пообіцяли “сильну спільну реакцію” на ймовірну хімічну атаку, жертвами якої 7 квітня в сирійському місті Дума стали десятки людей.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна