Радбез ООН відхилив російський проект резолюції щодо удару по Сирії

 

Рада Безпеки ООН провалила внесений Росією проект резолюції про засудження удару по Сирії з боку США, Великої Британії і Франції.

Голосування відбулося в ході скликаного з ініціативи РФ екстреного засідання РБ ООН 14 квітня, повідомляє Reuters.

“За” російський проект резолюції проголосували лише три з 15 членів – сама Росія, Китай і Болівія. Вісім країн проголосували проти, ще три утрималися, передає AP.

Для ухвалення резолюції потрібно не менше дев’яти голосів членів Радбезу ООН, а також щоб не був проти жоден постійний член.

Під час засідання представники США, Великої Британії і Франції заявили, що завдали ударів по об’єктах у Сирії, де виробляють хімічну зброю, після отримання доказів, що в місті Дума 7 квітня під час урядової атаки було використано отруйний газ.

Як інформувала “Новинарня“, США, Велика Британія та Франція в ніч на 14 квітня завдали понад сотню ракетних ударів по військових об’єктах у Сирії, які пов’язують із зберіганням та виготовленням хімічної зброї.

За даними сирійського державного телебачення, внаслідок авіаударів зазнали поранень троє цивільних осіб.  

Президент РФ Володимир Путін звинуватив США у посиленні гуманітарної катастрофи в Сирії і заявив, що РФ скликає екстрене засідання Радбезу ООН “для обговорення агресивних дій США та їх союзників”.

Читайте також:
ЄС і Німеччина стали на бік США в ударах по Сирії

Порошенко й Турчинов прокоментували ракетні удари Заходу по Сирії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна